VAPEN

De hele nicotinesector is volop aan het veranderen.

Technologische innovatie, veranderende behoeftes van consumenten en vragen van economische actoren die allemaal gevoelig zijn voor uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid, hebben geleid tot de ontwikkeling van vaping.

Door de keuze om producten van de volgende generatie (NGP) te ontwikkelen, heeft de Imperial Brands-groep zichzelf tot doel gesteld om innovatieve en hoogwaardige alternatieven te creëren die mogelijk minder schadelijk zijn voor volwassen rokers. We hebben toegezegd dat we ons alleen richten op volwassen rokers en vapers.

De producten van ons merk Myblu worden ontwikkeld door onze dochteronderneming Fontem Ventures BV, in ons ontwikkelcentrum in Amsterdam.

De samenstelling van de e-liquids voor Myblu, geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, is beschikbaar op onze website. Ze zijn ontwikkeld op basis van nicotine (niet aanwezig in de pods van 0 mg/ml), propyleenglycol, plantaardige glycerine en natuurlijke en kunstmatige aroma's die ook gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie.De producten bevatten geen tabak.

De nicotine in de nicotinehoudende producten is van farmaceutische kwaliteit.

Alle ingrediënten in de e-liquids van het Myblu-assortiment voldoen aan de geldende regelgeving in België, in Europa (EUTPD) en op internationaal gebied (USP, FDA PMTA).

 

 

TABAK

De Imperial Brands groep kiest voor een verantwoordelijke aanpak om tabaksproducten aan te bieden en verbindt zich samen met zijn leveranciers en producenten ertoe om het milieu te beschermen, kinderarbeid tegen te gaan en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

We worden grotendeels bevoorraad door erkende internationale leveranciers, maar een kleine hoeveelheid kopen we ook rechtstreeks bij de producenten. Ongeveer 20% van onze tabaksbladeren zijn afkomstig uit de Europese Unie, voornamelijk uit Spanje, Polen en Italië.

De kwaliteitseisen voor onze tabak en de omstandigheden waaronder deze wordt geproduceerd zijn erg streng.

Enkele van onze verplichtingen zijn:

  • We nemen de nodige maatregelen en hebben controles ingevoerd om ervoor te zorgen dat we geen genetisch gemodificeerde tabak kopen of verwerken.
  • Via ons Lead Partnership-programma ondersteunen we projecten die de levensomstandigheden van de tabaksproducenten verbeteren door hun behoefte aan arbeidskrachten terug te dringen en hun energie-efficiëntie te verbeteren.
  • De Imperial Brands groep doet via de stichting Eliminating Child Labour in Tobacco (ECLT) inspanningen om kinderarbeid te voorkomen. We zetten ons in om betere toegang tot onderwijs te bieden en om het welzijn van kinderen te verhogen via de talrijke ECLT-programma's voor onderwijs, bewustmaking en ondersteuning aan lokale gemeenschappen.
  • We onderhouden ook een voortdurende en constructieve dialoog met Human Rights Watch, een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich richt op de aanpak van mensenrechtenschendingen en die met name waakzaam is voor kinderarbeid op tabaksplantages.