18/03/2020

Nerudia, ons Research & Development centrum voor Next Generation Products (NGP), valt steeds meer op door zijn innovatieve kracht.

Het in Liverpool gevestigde team behoorde tot de top 100 van aanvragers van het Europees Octrooibureau (EOB) in 2019. Nerudia werkt samen met ons Group Science-team om voortdurend kennis te genereren en nicotineproducten te ontwikkelen met een lager risicoprofiel dan traditionele brandbare tabak.

Ons NGP-assortiment van potentieel minder schadelijke producten omvat onder meer Myblu (vape e-sigaretten en –vloeistoffen), Pulze (verwarmde tabak) en ZoneX (tabaksloze orale nicotine).

Nerudia heeft vorig jaar 335 patenten aangevraagd bij het EOB en staat daarmee op de 62e plaats op de ranglijst, die aangevoerd wordt door de wereldwijde elektronicagiganten Huawei, Samsung en LG.

Van alle Britse bedrijven heeft Nerudia het op één na grootste aantal patentaanvragen ingediend. Alleen Rolls Royce diende er nog meer in. Voor meer informatie kunt u hier terecht op de website van het EOB.

"We hebben bewust een omgeving gecreëerd waarin onze medewerkers zich vrij en geïnspireerd voelen om na te denken over bestaande situaties en nieuwe producten en methodes te ontwikkelen", aldus Chris Lord, mede-oprichter van Nerudia, en Group Innovation Director bij Imperial Brands.

"Om leider te blijven op het gebied van NGP is ons Intellectual Property essentieel. We moeten dé toonaangevende producent blijven, die alternatieven biedt aan volwassen rokers en zo het risico van nicotinehoudende producten vermindert", zegt hij.

Nerudia stond op de achtste plaats voor het aantal patentaanvragen dat in 2018 bij het UK Intellectual Property Office werd ingediend, slechts één positie onder het gerenommeerde technologie-innovatiebedrijf Dyson.