VAPEN

De afgelopen jaren vond in onze sector een ongelooflijke innovatiegolf plaats. We kunnen met vapetechnologie volwassen rokers nu een waardig en potentieel minder schadelijk alternatief bieden.

We willen vapen beschikbaar maken voor een breed publiek en antwoorden bieden op vragen vanuit de maatschappij over het risico van tabaksconsumptie. Onze visie: een eenvoudig, doeltreffend en betaalbaar alternatief bieden aan alle volwassen rokers.

Steeds meer instellingen voor regelgeving en volksgezondheid (bijvoorbeeld het Britse Public Health England en Royal College of Physicians) stellen immers vast dat vapeproducten minder schadelijk zijn dan tabak. Ze hebben dus een rol te spelen in het terugdringen van het tabaksgebruik (Hoge Raad voor de Volksgezondheid (HCSP) van Frankrijk).

Daarom investeert de Imperial Brands-groep sterk in Next Generation Products (NGP). We willen een omwenteling teweegbrengen in de wereld van volwassen rokers. Dit is nu de realiteit in Nederland, waar ons product op basis van Myblu voorgevulde pods beschikbaar is in alle erkende verkooppunten. Zo kunnen volwassen rokers vapen uitproberen en de overstap maken.

 

TABAK

We brengen onze producten op verantwoorde wijze op de markt, waarbij we de Nederlandse en Europese regelgeving strikt naleven. Onze producten zijn gericht op volwassenen die op de hoogte zijn van de risico's die verbonden zijn aan het gebruik.

De International Marketing Standard (IMS) van onze groep definieert duidelijke regels en principes om te garanderen dat onze activiteiten alleen gericht zijn op volwassen rokers.

Tabaksreclame is in Nederland al jarenlang aan zeer strikte regels gebonden. Dit is niet overal zo. In elk land waar Imperial Brands zijn producten aanbiedt, volgen we de lokale wetgeving en onze International Marketing Standards (IMS).

Al onze medewerkers werken volgens deze normen, net als onze partners en dienstverleners. De IMS zijn te lezen op de website van onze groep: www.imperialbrandsplc.com.

We hebben duidelijke toezeggingen gedaan:

  • Niemand aanzetten om met roken te beginnen.
  • Niemand ontmoedigen met roken te stoppen.
  • Onze producten altijd nauwkeurig en helder omschrijven.
  • Niet claimen dat tabaksconsumptie onschadelijk of gezond is.
  • Alle tabaksreclame voorzien van een gezondheidswaarschuwing.
  • Reclame niet richten op minderjarigen.
  • Geen openluchtreclame plaatsen op minder dan 100 meter van een school.
  • Geen betaalde reclame voor onze tabaksmerken tijdens films of televisieprogramma's.